Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Πληρότητες


Τα φώτα της πόλης έχουν σβήσει. Απόλυτη σιωπή τυλίγει κάθε σου κύτταρο. Βλέμμα στο πριν από λίγο, βλέμμα στο αύριο. Μια ρουφηξιά νικοτίνης και μια εκπνοή που γεμίζει το γύρω, αγκαλιάζοντας κάθε σκέψη, κάθε αναστεναγμό. Κομμάτια στάχτης αιωρούνται πηγαίνοντας ψηλά, ακόμα πιο ψηλά και μακριά.



Ο χρόνος. Υποκειμενικός, αδυσώπητος, κυλάει, προχωράει μα δεν προσπερνάει. Αυτή τη φορά δεν πήρε μαζί του τις στιγμές. Τις άφησε εκεί να αγκαλιάζουν την πληρότητα. Να αγκαλιάζουν τον αναστεναγμό, την λαχτάρα, το χαμόγελο, το ταυτόσημο, το ολόκληρο. Κι εσύ εκεί. Πλάθεις στιγμές, ζωγραφίζεις όνειρα, γεύεσαι το φιλί, ζεσταίνεσαι στην αγκαλιά, χαϊδεύεις, χαμογελάς, βουρκώνεις...


Με μιας το παγάκι θρυμματίζεται στο στόμα σου και συνειδητοποιείς πως όλα όσα νιώθεις δεν είναι ουτοπίες, μα πραγματικότητα. Η δική σου πραγματικότητα. Η δική σου αλήθεια. Νιώθεις γεμάτος. Νιώθεις μια μοναδική πληρότητα. Νίωθεις τη ζωή. Κυλάς μαζί της. Όχι σαν θεατής πια, αλλά σαν πρωταγωνιστής. Γίνεσαι ένα μαζί της. Της δικής σου ζωής το απόλυτο ένα.


20 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

αυτά τα ζωγραφιστά όνειρα να γίνουν τόσο αληθινά. τόσο πολύχρωμα. τόσο όμορφα. τόσο γεμάτα.
καλή σου ανάσταση! πανέμορφα φωτεινή! αληθινά ονειρική και ονειρεμένη!

Masterpcm είπε...

Η Ανάσταση είναι σε λίγες ώρες γεγονός γι αυτή τη χρονιά. Τυχερή, υγιής και με έκδηλες τάσεις ευτυχίας που βιάζεται να σε αγγίξει σε βρίσκει τούτη η αποψινή...

Έτσι και καλύτερες να είναι και όλες, οι πολλές που έχεις να γευτείς πρωταγωνίστρια...

Καλή Ανάσταση να έχεις, όπου τη χρειάζεσαι...

Υάδα είπε...

b|a|s|n\i/a καλησπέρα :-)

Καλή Ανάσταση να έχουμε με ανάταση ψυχών. Έτσι για να γίνει η διαφορά φέτος..

Να είσαι καλά και να περάσεις ευτυχισμένες στιγμές δίπλα στους αγαπημένους σου

Καλό Πάσχα :-))

Υάδα είπε...

Masterpcm καλησπέρα :-))

Και να σκεφτείς πως τα καλύτερα έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένει κανείς. Ανοίγεις κάποια στιγμή τα μάτια σου και συνειδητοποιείς πως υπάρχουν ψυχές ακατέργαστες. Εκεί δίνεις τα πάντα. Όσα έχεις.. Αξίζει.

Με άγγιξε.. αυτή είναι η αλήθεια..

Καλή Ανάσταση να έχεις :-))

Spy είπε...

Eχμ... (γκουχ)... γειά σας,

πέρναγα τυχαία απ' έξω και είδα τα φώτα ανοιχτά, και ήρθα ακάλεστος (με το μπαρδόν δηλαδής).
Ως γνωστός σπασίκλας της βλογόσφαιρας ήθελα να σας πω ότι έχετε ένα υπέροχο βλογ, εξαίρετους αναγνώστες, θεσπέσια μουσική κι ένα ορθογραφικό λάθος:
Το "ουτοποίες" γράφεται "ουτοπίες".

Παρακαλείσθε όπως μην επαναλάβετε, διότι θα χάσετε τον (από δω και εις το εξής) αγαπημένο σας αναγνώστη (καλά μιλάμε είμαι ΠΟΛΥ μεγάλο ψώνιο...)

Χάρηκα που τα είπαμε.
Καλή Ανάσταση
Καλά Κρασιά
και Καλλά Στέφανα.

Spy είπε...

Καλά, είμαι μεγάλος γύφτουλας τελικά. Ήρθα που ήρθα ακάλεστος πριν, σας την είπα και κατάμουτρα, δεν έφερα ούτε μια γλάστρα, ένα σοκολατάκι, ένα φοντάν, ένα ρουλεμάν, κάτι βρε αδερφέ...
Οπότε σας αφήνω αυτό εδώ τώρα κι εσείς να το δείτε και να το ακούσετε με την ησυχία σας, όταν θα είστε μόνη σας.

Σας ευχαριστώ για την ανοχή και την υπομονή. Δεν θα σας ξαναενοχλήσω. Θα ξαναπεράσω σε τριάντα χρόνια που θα έχω μεγαλώσει...

Unknown είπε...

νάσαι καλά πολύ ωραία....
καλή ανάσταση και πέρνα όμορφα...

ruth_less είπε...

Πολύ χαίρομαι για την προσωπική σου Ανάσταση. Απόλαυσε την και δώσε τα... ρέστα σου σαν πρωταγωνίστρια που είσαι :)

Καλό Πάσχα σου εύχομαι, με πολλές πολλές όμορφες πραγματικότητες.

ΦΟΥΛΗ είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΥΑΔΑ μου με το πανέμορφο μουσικό χαλί.......

Ανώνυμος είπε...

Χριστος Ανεστη Υαδα,
Αναταση ψυχης ευχομαι για σενα οπως και τα κριτηρια των επιλογων να ειναι τετοια αυτη τη φορα, ωστε να η προοπτικη των επιλογων σου να σε προχωρησει μπροστα και οχι εκει που εισαι τωρα ή και πιο πισω απο εκει που βρισκοσουν.
Προοδος προσωπικη και οχι σταση και οπισθοχωρηση.
Τα φιλια μου

Υάδα είπε...

Spy (άνευ γκούχου) καλησπέρα και Χριστός Ανέστη,

Πριν ξεκινήσω να σας απαντήσω στο σχόλιό σας, σας ενημερώνω ότι τις ουτοποίες τις έκανα ουτοπίες για να μη σας βγει το μάτι.. Εφ’ εξής θα τσεκάρω εις διπλούν τις αναρτήσεις μου ώστε να μην επαναληφθεί αντίστοιχο τραγικό ορθογραφικό λάθος και χάσω έναν τέτοιον αγαπημένο αναγνώστη σαν εσάς, που τύφλα να έχει ο Mr. Bond ως κατάσκοπος επίσης.. Αλλά μάλλον θα φταίει το σκοτάδι…

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια περί υπέροχου βλογιού ή μπλογκιού, περί εξαίρετων αναγνωστών και θεσπέσιας μουσικής. Τα δύο τελευταία τα επικροτώ κι εγώ. Όσο για το πρώτο, βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διακριτική σας ευχέρεια να το κρίνεται, καθώς όλοι κρινόμαστε, πόσο μάλλον τα μπλόγκια..

Κι εγώ χάρηκα που με επισκεφθήκατε, Χριστός Ανέστη και πάλι, καλά κρασιά και ουίσκια και ό,τι άλλο σας κάνει κέφι, αλλά τα στέφανα τα καλ(λ)ά θα καθυστερήσουν να μπουν.. Δεν έχω βρει το κατάλληλο σχέδιο και μάλλον θα μου πάρει χρόνο. Δεκτή όποια βοήθεια.

Υάδα είπε...

Spy #2,

Βρήκα την κατάλληλη στιγμή, μόνη ούσα και είδα το θεσπέσιο αυτό δώρο που μου αφήσατε κατά την δεύτερη είσοδό σας στο blog μου. Ειλικρινά μου άρεσε πολύ και σίγουρα είναι καλύτερο από οποιοδήποτε φοντάν ή γλάστρα.
Αφήστε κιόλας που βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου, επομένως θα έπρεπε να κουβαλάω τη γλάστρα με την επιστροφή μου στον πολιτισμό(!?. Τα φοντάν θα τα έτρωγα, επομένως και πάλι καλό κάνατε..

Την επόμενη φορά που θα με επισκεφτείτε, μπορείτε να έλθετε με άδεια χέρια. Δε θα το παρεξηγήσω. Άλλωστε μετά από τριάντα χρόνια, μπορεί και να έχω ξεχάσει την πρώτη σας επίσκεψη στο καταφύγιό μου.

Να είστε καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα.

Καλό σας ξημέρωμα και καλή εβδομάδα να έχετε. :-))

Υάδα είπε...

homemade καλησπέρα και Χριστός Ανέστη

Σε ευχαριστώ, το ίδιο ελπίζω και για εσένα. Να πέρασες καλά ό,τι κι αν έκανες

Καλό ξημέρωμα :-))

Υάδα είπε...

ruth_less μου καλησπέρα και Χριστός Ανέστη!

Όχι μόνο τα ρέστα, όλα θα τα δώσω. Αξίζει.. Είναι ελάχιστες οι στιγμές που νιώθουμε πλήρεις. Και όταν αυτές έρχονται οφείλουμε να δίνουμε όσα αποθέματα έχουμε και όχι μόνο. Οι πληρότητες και οι πραγματικότητες γεννούν τόσα πολλά…

Καλό ξημέρωμα να έχεις, όπως το λαχταράς :-)

Υάδα είπε...

ΦΟΥΛΗ μου καλησπέρα, Χριστός Ανέστη

Εύχομαι να πέρασες όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις μέρες και οι προετοιμασίες να βρήκαν το αντίκρισμά τους.

Οι ήχοι που ακούγονται και θα ακούγονται μέσα σε αυτόν τον χώρο, έχουν και θα έχουν την ξεχωριστή τους θέση. Κάπου, κάπως, κάποιος θα έχει συμβάλει στο να γίνουν αγαπημένοι ήχοι στη ζωή μου.

Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα να έχεις :-)

Υάδα είπε...

Ανώνυμε/Ανώνυμη καλησπέρα και Χριστός Ανέστη.

Τα κριτήρια των επιλογών πάντοτε έχουν και το ρίσκο τους. Ποτέ δεν μπορούμε εκ των προτέρων να γνωρίζουμε την έκβαση των πραγμάτων. Πιστεύουμε κάθε φορά πως πράττουμε το σωστό. Οι επιλογές μου συνήθως δεν ανήκουν στο αβέβαιο ενός ρίσκου, αλλά σε γεγονότα βαθύτερα.

Όσα αφήνουμε πίσω και όσα επιλέγουμε να πορευθούμε μαζί, είναι η ίδια μας η ζωή. Προχωρούμε μπροστά και αφήνουμε πίσω όλα όσα μας πόνεσαν και όλα όσα τελείωσαν. Πάντοτε ήμουν της άποψης ότι ζούμε το σήμερα και το αύριο με γνώμονα τα όσα έχουμε βιώσει. Φάροι στη ζωή μας και σε κάθε μας σταυροδρόμι. Της οπισθοχώρησης δεν ήμουν ποτέ, καθώς όταν αφήνω κάτι πίσω μου, έχω εξαντλήσει κάθε μου όριο. Έτσι, για να μειώσω την πιθανότητα να έχω κάνει λάθος επιλογή. Και αυτό συμβαίνει σε κάθε τομέα της ζωής μου.

Καλό ξημέρωμα να έχεις και μια παράκληση. Την επόμενη φορά, γράψε μου και το όνομά σου ή έστω το προσωνύμιό σου, ώστε να μπορώ να σε αποκαλώ όπως εσύ εμένα με το δικό μου ;-)

Να είσαι καλά

Marianthi Christofidou είπε...

Αχ Υάδα μου, αυτό το ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΝΑ... Χρόνια Πολλά καλή μου!

Υάδα είπε...

Manani Pitsidou μου,

καληπέρα και Χρόνια καλά και ευτυχισμένα. Ο Χριστός Αναστήθηκε. Και κάθε χρόνο το γιορτάζουμε, ελπίζω από εδώ και πέρα κάθε μέρα να γιορτάζουμε τη δική μας Ανάταση σε κάθε τομέα της ζωής μας. Είναι εξίσου σημαντικό, αν καταφέρουμε να αναστήσουμε τα έσω και μετά τα έξω..

Καλό σου βράδυ, όπως πραγματικά το λαχταράς :-))

PanoS είπε...

Σε γενικές γραμμές σχηματιζω τις ιδιες εικόνες. Θέλει πολύ κουβέντα το θέμα. Το "χαλάκι", από πίσω όμως... νομίζω (προσωπική άποψη) τα λεει ΟΛΑ μόνο του... ;-)

Υάδα είπε...

PanoS καλημέρα και Χριστός Ανέστη,

Ξέρω πως θέλει περαιτέρω συζήτηση. Θα αναφερθώ ξανά στο θέμα εκτενέστερα. Είναι κάτι που το ψάχνω χρόνια... όπως και οι περισσότεροι από εμάς.

Όσο για το χαλάκι μου.. το λατρεύω κι εγώ.. ανάρτηση από μόνο του, χωρίς λόγια.. Αρκεί να κλείσει κανείς τα μάτια, να βρεθεί εκεί που πραγματικά ονειρεύεται.

Να είσαι καλά. Καλή συνέχεια :-))