Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Λίγες στιγμές για μένα

Επειδή το τελευταίο διάστημα δουλεύω πολύ.. πάρα πολύ θα έλεγα και επειδή λένε πως η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη και στην προκειμένη περίπτωση την αφέντρα, είπα απόψε, λίγες ώρες αφότου επέστρεψα στο σπίτι, να μου αφιερώσω λίγες στιγμές μέσα στο δικό μου καταφύγιο. Μετά από πολλές πολλές ώρες στο γραφείο, ύστερα από μια δύσκολη μέρα, πήρα το ποτάκι μου και κάθομαι εδώ μαζί σας, λίγο πριν παραδοθώ στην αγκαλιά του Μορφέα που το τελευταίο διάστημα είναι είδος πολυτελείας, μάλλον απόλαυση απλησίαστη και προς εξαφάνιση.

Μπήκε και η άνοιξη. Βέβαια ήλιο δε βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, αλλά το θερμόμετρο αρχίζει και ανεβαίνει για τα καλά. Όλοι έχουμε αρχίσει να ανοίγουμε την ντουλάπα μας ψάχνοντας να βρούμε το πιο λεπτό σακάκι, το αγαπημένο σου πουκάμισο. Και ξυπνάμε πιο εύκολα τα πρωινά. Υποτίθεται τουλάχιστον. Αλλά να πω την πικρή μου αλήθεια, αυτό σε εμένα το τελευταίο διάστημα δεν ισχύει.. Βάζω το ξυπνητήρι μια συγκεκριμένη ώρα και από τα πολλά snooze που πατάω, φτάνει σε σημείο να μη χτυπάει άλλο. Ναι, ναι. Δραματική η κατάσταση. Και φυσικό επόμενο είναι να τρέχω πανικόβλητη το πρωί, να ντύνομαι, να ετοιμάζομαι να βάφομαι και στο παρά πέντε να πίνω ένα ποτήρι γάλα. Όχι καφέ. Όλα κι όλα.

Για μένα ο καφές είναι απόλαυση. Πηγαίνω στο γραφείο και τον πίνω διαβάζοντας τα πρώτα mails της ημέρας. Αλλά αυτό που δεν έχω έως σήμερα καταλάβει, είναι γιατί συνήθως τα πρώτα mails να είναι πάντα γεμάτα από "έως τις 12 πρέπει να έχεις ετοιμάσει αυτό" ή "στις 2 έχουμε συνάντηση με τον τάδε υπεύθυνο" κοκ. Με ρώτησε κανείς άραγε πώς θέλω να ξεκινάω τη μέρα μου; Με ρώτησε κανείς αν έχω τη διάθεση να διαβάζω αυτά τα mails πρωί πρωί; Νομίζω πως ξέρω τί θα κάνω.. από αύριο θα ανοίγω mails που θα με κάνουν να χαμογελάω, φιλτράροντας πάντα τους αποστολείς. Τουλάχιστον κατά τις πρώτες ώρες της ημέρας. Τέλος.

Αααα. Ξέχασα να μου υπενθυμίσω, ότι θέλω διακοπές. Διακοπές διαρκείας.. Να αποδράσω, να χαθώ από την καθημερινότητα, να ξεφύγω από τα πρέπει της. Να πάω σε ένα μέρος που θα συνδιάζει βουνό και θάλασσα. Τις δυο μεγάλες μου αγάπες. Αν και όσο ανοίγει
ο καιρός, έχω μια τάση φυγής προς παραθαλάσσια μέρη.


Πόσο ωραία θα ήταν, αύριο το πρωί, να ξυπνούσα και να εξαφανιζόμουν για μερικές μέρες... Ξέρω που θα ήθελα να πάω.. Θάλασσα, ουζάκι, βόλτες στις παραλίες .. Να μπω σε ένα αυτοκίνητο και να χαθώ... και όπου με βγάλει... Χωρίς χάρτη, χωρίς προορισμό..

Ζητάω πολλά;;; Μπορώ άραγε να μου τα χαρίσω;;;


απόψε μου χαρίζω αυτό το τραγούδι που ακούγεται.. παλιό και αγαπημένο

17 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Έτσι είναι Υαδα μου.Έρχεται η ανοιξη και έχουμε κάψει φλάντζα
Καλό μήνα

Cosmos είπε...

Βρε Υάδα μου, τί να πω;!
Αν εξαιρέσουμε δηλαδή το σημείο του πρωινού βαψίματος, που σαν αγοράκι δεν μου προκύπτει :-) καθώς και το ότι το πρωινό ποτήρι μου περιέχει χυμό πορτοκάλι αντί γάλα, κατά τ' άλλα νιώθω σα να έχω γράψει εγώ αυτήν την ανάρτησή σου!
Μα τέτοια "ομοιότης" η μέρα μας και οι επιθυμίες μας;! Μα σε τόσα σημεία;!
Αφού δεν άντεξα και είπα να το γράψω!
Εντάξει, όχι ότι έχει και καμία ιδιαίτερη σημασία τελικά και μάλιστα ειδικά για όλους τους άλλους αναγνώστες μας, ωστόσο εξακολουθεί να μου κάνει... "κάπως"!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου υάδα...
επειδη η πολλή δουλεια τρωει τον αφέντη....
συμφωνω με τις διακοπες...συμπληρωνω μόνο να ειναι διαρκειας!!!!
στην ουσια ζουμε και δε ζουμε με απαλα αγγιγματα και γευσεις.... πιο πλυ φροντιδα για το πως...ενω οι μερες περνανε....
Και αναζηταμε με αγωνια τη στιγμη που δε θα έχουμε μετρο...δε θα αμφιβαλουμε με συμβουλες...
τότε ζουμε...

Unknown είπε...

συγγμωμη για το ανωνυμος.....
απλά σιωπηλός!!!!

Υάδα είπε...

Φούλη καλημέρα,

άσε γιατί όσο μπαίνει η Άνοιξη, τόσο η δουλειά αυξάνει. Αντιστρόφως ανάλογη με τον καιρό..
Αν και έτσι όπως έχουν γίνει οι συνθήκες, καλύτερα να έχει δουλειά παρά να στέλνουμε από εδώ και από εκεί βιογραφικά, παρακαλώντας τον έναν και τον άλλον να μας προσλάβει.

Θα περάσει κι αυτό.. θα βγούμε ζωντανοί. Πού θα πάει..

Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις

Υάδα είπε...

Cosmos καλημέρα σου,

πες μου έναν εργαζόμενο που δεν επιθυμεί τα ίδια. Πάντως να σου πω την αλήθεια, αύριο το πρωί, θέλω να ξυπνήσω και να ετοιμάσω έναν παγωμένο καφέ, στο μεγάλο ποτήρι μου, να τον απολαύσω στο κρεβατάκι μου. Χ-α-λ-α-ρ-ά, όπως θα έλεγε και ένας αγαπημένος φίλος από τα Βόρεια.

Νιώθω κουρασμένη, αλλά το θετικό σε όλο αυτό είναι πως το κέφι και η ζωντάνια, ανάβουν και παίρνουν φωτιά με ένα μόνο σπίρτο. Δε χρειάζονται παραπάνω. Αν βέβαια καμιά φορά κοιμάμαι με τις κότες παρέα, μη με παρεξηγείς... Είναι από την κούραση.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις. Με πορτοκαλάδες το πρωί ε;;;

Υάδα είπε...

σιωπηλέ καλημέρα και σε εσένα,

διακοπές, διακοπές, διακοπές...
αυτό θέλω.. Δυστυχώς έτσι όπως έχουν γίνει οι ρυθμοί της ζωής μας, ζούμε για λίγες μέρες, περιμένοντας πώς και πως να έρθουν για να αποδράσουμε από όσα μας πλαισιώνουν.

Παν μέτρον άριστον λένε, συμφωνώ. Εν μέρει όμως. Γιατί θα προτιμούσα να υπάρχει μέτρο και στο 8ωρο που γίνεται 12ωρο και βάλε κάθε μέρα.

Έρχεται το Πάσχα όμως και ελπίζω να πάρουμε ανάσες ξεκούρασης και να ζήσουμε στιγμές με αγαπημένους μας ανθρώπους που η ίδια η καθημερινότητα μας στερεί.

Να είσαι καλά.. Καλό σου Σαββατοκύριακο

Υάδα είπε...

Από λάθος μου έσβησα το σχόλιο του
b|a|s|n\i/a (χίλια συγνώμη... κατά λάθος έγινε)

Το παραθέτω εδώ:

Ο/Η b|a|s|n\i/a άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Λίγες στιγμές για μένα":

ουφφφφ! διακοπές. το θέμα είναι ότι δουλεύουμε σχεδόν όλη την μέρα (και τις περισσότερες φορές για δουλειές άλλων) και δεν προλαβαίνουμε να ζήσουμε καλά καλά.
και εκεί που πας διακοπές και λες ωραία ήταν, όμορφα, επιστρέφεις και σε περιμένει το χάος. :)
καλό σου μήνα!

Υάδα είπε...

b|a|s|n\i/a καλώς τον

Χάος.. και λίγα λες. Αφού έχει τύχει φορές να λείπω με άδεια και να γυρίζω και από τα πρώτα λεπτά στο γραφείο να νιώθω κουρασμένη, μόνο και μόνο από όσα πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα.

Ας ελπίσουμε η επόμενη "διακοπή" από τη ρουτίνα να κρατήσει περισσότερο.

Καλό ξημέρωμα να έχεις.

Masterpcm είπε...

Καλησπέρα σας,
περαστικός από το χώρο σας, σας εύχομαι να βρείτε την διαφυγή που αναζητάτε. Εξ ιδίων κρίνοντας οφείλω να σημειώσω πως θα αποκτήσετε νέους εθισμούς, θυμιθείτε το αυτό παρακαλώ...

Τα ίδια ζητάμε βλέπω, μόνο που πρέπει με κάποιο τρόπο να τα πράξουμε κιόλας... πρέπει, δεν πρέπει;

Η διαδρομές με το αυτοκίνητο, έστω και με προορισμούς είναι μεγάλο φάρμακο. Ξέρετε πιστεύω πως το ταξίδι είναι όλη ι ιστορία, όταν φτάσει κανείς, απλά η διαδρομή τελείωσε. Σε αυτό ίσως αναγάγεται η επιθυμία έναρξης καινούριας με μακρινότερες ...αποστάσεις.

Καλώς σας βρήκα κι εγώ λοιπόν, θα περνάω αν δεν ενοχλώ.

Καλό σας Σαββατοκύριακο

:-)

Unknown είπε...

πολύ ωραίες σκέψεις οσόν αφορά τις διακοπές....σου εύχομαι το γρηγορώτερο....και όσο αφο΄ρα μέρη που συνδιάζουν βουνό και θάλασσα..
καλαμάτα...ωραία πόλη και βουνό και θάλασσα...βόλος καταπληκτικό..
και χανιά....κορυφαίο...

νάσαι καλά...και καλές δικοπές
αν πάς

Υάδα είπε...

Masterpcm καλησπέρα και από εδώ,

μπορώ να σας μιλάω στον ενικό; Είναι πιο οικείο για εμένα.

Αυτό ακριβώς θέλω, να μπω σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρχει προδιαγεγραμμένος προορισμός. Όπου κουραστώ να σταματήσω. Πάντως αυτήν τη στιγμή, θα προτιμούσα θάλασσα.

Ταξίδι.. Μεγάλη λέξη. Γεμίζουμε εικόνες, ήχους, χρώματα και αρώματα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι σημασία έχει τη σημασία και όχι ο προορισμός.

Πρέπει λοιπόν με κάποιον τρόπο άμεσα να τα χαρίσουμε στους εαυτούς μας. Το οφείλουμε..

Να περνάς από το καταφύγιο μου. Δεν ενοχλείς.

Να είσαι καλά και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να συζητήσουμε για τις αποδράσεις μας. Μικρές ή μεγάλες. Δεν έχει σημασία.

Καλό Σαββατόβραδο να έχεις. Και αν κρίνω από τη μέρα, η νύχτα θα είναι ακόμη ομορφότερη. :-)

Υάδα είπε...

homemade καλησπέρα :-)

Η Ελλάδα έχει τη δύναμη να συνδιάζει τα πάντα. Αν μπορέσει ο καθένας μας να συνδιάσει την καταλληλότερη παρέα, τότε το ταξίδι/απόδραση θα γίνει μοναδικό.

Μπορούμε όλοι μας να το κάνουμε. Μπορούμε..

Να είσαι καλά. Καλό σου βράδυ

Masterpcm είπε...

Ok, συμφωνώ για τον ενικό, συγχώρησε αν θέλεις τα δύο τραγικά ορθογραφικά μου λάθη με "ι" που έκανα στο σχόλιο... δεν έβλεπα τι έγραφα...

Σόρρυ, δεν διεκδικώ το αλάθητο αλλά όχι κι έτσι!

:-))

Καλό σου βράδυ.

Υάδα είπε...

Ενώ εγώ όπως βλέπεις τα έγραψα όλα σωστά και αψεγάδιαστα.. χαχα

Να κάνω κι εγώ τη διόρθωσή μου;

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Ούτε εγώ κυνηγώ το αλάνθαστο.. άλλωστε κάθε ανάρτησή μου και κάθε σχόλιό μου είναι και θα είναι ανοιχτό σε κάθε είδους κριτική. Πάντα καλοδεχούμενη.

Να περάσεις καλά ό,τι κι αν κάνεις απόψε. Εμένα με βλέπω σπίτι να μένω.. αλλαγή σχεδίων..

Masterpcm είπε...

Το είδα και το δικό σου και ας σου έβγαλε το μάτι και το δικό μου.

:-)

Υάδα είπε...

Masterpcm καλή σου μέρα,

Δυο μάτια έχω και σήμερα το πρωί.
Όλα καλά. Είναι στη θέση τους.

Κερνάω καφεδάκι σπιτικό και ευωδιαστό ;-)