Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Pieces...

Ναι, κάτι περιμένω. Κάτι προσδοκώ. Κάτι ελπίζω. Πάντα έτσι έκανα. Κοιτάζω γύρω μου και έχω τόσους ανθρώπους και αμέσως την επόμενη στιγμή νιώθω πως δεν έχω κανέναν. Ακούω τραγούδια, πλάθω εικόνες, γνωρίζω εμένα έτσι όπως δε με ήξερα ποτέ. Μοιράζομαι δειλά δειλά κομμάτια μου που δεν είχα τολμήσει στο παρελθόν να κάνω. Δε ξέρω με ποιόν τρόπο. Το μόνο που ξέρω είναι πως με βρίσκω κάπου εκεί μέσα.


Μαθαίνω να κοιτάζω στα μάτια, μαθαίνω να βουτάω σε αυτά που πρέπει και ταυτόχρονα σε αυτά που δεν πρέπει. Ισορροπίες κατακόρυφες. Επιλογές δύσκολες που η λογική επικρίνει. Και πότε ακολούθησα τη λογική για να το κάνω και τώρα; Τέσσερα χρόνια πέρασαν στη σιωπή. Έβαζα τα πρέπει μπροστά. Δράση και αντίδραση τέντωναν το σχοινί και με καλούσαν στο δικό τους χορό. Αυτόν που από τη μία με έσπρωχνε σε όσα ένιωθα και από την άλλη με απομάκρυνε. Και το αποτέλεσμα; Έχασα στιγμές, έχασα κάποια χρόνια και τώρα προσπαθώ να τα καλύψω. Με ποιόν τρόπο; Καλύπτονται τέτοιου είδους κενά; Ξέρεις τί νιώθω να έχω δίπλα μου; Tη συνείδηση όσων κάνω. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν κάτι άγνωστο. Βέβαια, θα μου πεις, όλα όσα κάνεις τώρα είναι συνειδητοποιημένα; Αν η λογική ταυτίζεται με την συνείδηση, μάλλον όχι. Δεν έχει σημασία νομίζω. Ή μήπως τελικά έχει;


Σήμερα, βρήκα ένα ακόμη κομμάτι από το παζλ μου...


20 σχόλια:

Spy είπε...

Επικίνδυνες ακροβασίες...
Δίχτυ ασφαλείας έχετε;

b|a|s|n\i/a είπε...

πρέπει. δεν πρέπει. ποιος καθορίζει το πρέπει. και ποιος το δεν. πάντα να κοιτάς στα μάτια. με τα μάτια. και να ακούς την λογική και την ηθική των συναισθημάτων σου. καλό σου βράδυ! ;))
(θα επανέλθω για τον ήχο γιατί μόλις έπεσε το τζικαστ)

Υάδα είπε...

@ Spy,

ούτε δίχτυ, ούτε ζώνη... Κατακόρυφη θα είναι η πτώση ή απότομη η ανάβαση..

Υάδα είπε...

@ b|a|s|n\i/a,

στα μάτια κοιτάω, στα μάτια χάνομαι. Πάντα αυτό κάνω. Ελπίζω να το συνεχίσω σε συγκεκριμένα ζευγάρια μάτια ανθρώπων.

Όσο για το gcast... ακόμα πεσμένο είναι. Ελπίζω να επανέλθει, γιατί το τραγούδι είναι ένα με όσα γράφω...

Καλό σου απόγευμα

ΦΟΥΛΗ είπε...

Καλό μήνα Υάδα μου....
Δυστυχώς η λογική δεν ταυτίζεται με την συνείδηση.....
Να περνάς όμορφα..

Υάδα είπε...

@ ΦΟΥΛΗ μου,

καλό μήνα να έχουμε. Επιλέγω τη συνείδηση. Επιλέγω όσα νιώθω. Κι ας πονέσω. Τουλάχιστον θα ξέρω πως έχω ακολουθήσει όσα θέλω.

Να είσαι καλά. Καλό σου βράδυ

b|a|s|n\i/a είπε...

πώς θα ήταν η ζωή χωρίς ήχο ε;
πέρασα να τον κοιτάξω στα μάτια.
φιλιά! ;)

Υάδα είπε...

@ b|a|s|n\i/a,

δε ξέρω πώς θα ήταν, ειλικρινά. Έχω μάθει να ζω με τον ήχο. Ελπίζω το συγκεκριμένο τραγούδι να σε κοίταξε κι εκείνο..

Καλό βράδυ

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Χμ, αν η λογική ταυτίζεται με τη συνείδηση? Μάλλον για τη πλευρά της λογικής που αποφεύγουμε τα λάθη μιλάς. Όχι δεν ταυτίζεται, όταν έχει κάποιος πλήρη επίγνωση αυτών που πράττει δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν έχει λόγους να κάνει το "λάθος" το γλυκό η το τραγικό. Συνεπώς οι λόγοι που οδηγούν στα λάθη πρέπει να εκλείψουν. Έτσι λέει το παιδί:)

Καλό βράδυ

m.blanco είπε...

Όλα στη ζωή και στη φύση είναι δράση και αντίδραση και δε νομίζω να υπάρχει σωστό η λάθος, αυτό που για σένα είναι σωστό για κάποιον άλλο είναι λάθος.
Όσο μεγαλώνουμε το καταλαβαίνουμε αυτό και κοιτάμε να απολαύσουμε τη ζωή όπως είναι.
καλό βράδυ και καλό μήνα.

ruth_less είπε...

Διάβασα το ποστ σου 3-4 φορές σήμερα, από το πρωί μέχρι τώρα, για να είμαι σε... θέση να απαντήσω. Μια ζωή ακροβατώ. Ξέρω τα πρέπει και τα δεν πρέπει. Επιλέγω συνειδητά και έτοιμη για το κόστος των αποφάσεων μου. Το μέτρο των αποφάσεων μου είναι πάντα η συνείδηση μου. Δεν αναφέρομαι στη συνειδητοποίηση των αποφάσεων μου αλλά στη συνείδηση (κόστος ή μη κόστος) που θα φέρω μέσα μου μετά την λήψη απόφασης. Αν δεν μπορώ να ζήσω με το βάρος αυτό, δεν προχωρώ με την απόφαση μου - κι ας είναι λογική, κι ας φωνάζει η καρδιά. Εγώ θα ζω με τη συνείδηση μου και αυτό δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι δεν το βλέπω.

Και ναι, κρατώ ένα δίκτυ ασφαλείας - της ψυχής μου. Μόνο αυτής.

Πολλά κομμάτια το παζλ της ζωής μας. Συντρίμια που τα μαζεύουμε μια ζωή. Πότε πρόλαβαν κι έγιναν συντρίμια ούτε κι εγώ ξέρω.

Καλό υπόλοιπο βδομάδας καλή μου Υάδα.

Cosmos είπε...

Η ζωή είναι ένα σύνολο από εμπειρίες.
Όσο μεγαλύτερος είναι ο λόγος "σύνολο διαφορετικών εμπειριών" ανά "χρονικό πλαίσιο", τόσο κερδισμένη είναι η ζωή μας.

Όταν κάποιος "βαλτώνει", ουσιαστικά χάνει τη ζωή του αφού ο χρόνος του δεν ακολουθεί. Εξακολουθεί να τρέχει με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό ενώ οι εμπειρίες του παραμένουν οι ίδιες.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν αξίζει με τίποτα να βαλτώνεις! Ουσιαστικά χάνεις ότι πολυτιμότερο θα μπορούσες να έχεις. Την ίδια τη ζωή σου που γλιστρά άπραγη μέσα από το χρόνο σου.
Βόλταρε συνέχεια σε ότι σου κάνει κλικ. Μάζευε όσα περισσότερα μπορείς απ' ότι περνάει δίπλα σου. Δεν χρειάζεται να πάρεις από κανέναν. Υπάρχει αφθονία για όλους.

Καλά να είσαι Υάδα μου... Πάντα!

Unknown είπε...

απλα γευσου τα χρωματα της μουσικης

αυτη και μονο μπορει να συνθεσει κομματια....

Υάδα είπε...

@ Κωνσταντίνε,

"οι λόγοι που οδηγούν στα λάθη πρέπει να εκλείψουν". Μέχρι τώρα δεν έχω βρει τη συνταγή. Ίσως και να μην υπάρχει συνταγή. Βέβαια οι άνθρωποι έλκονται κατά κάποιον τρόπο από λανθασμένες επιλογές.

Όπως και να έχει, αυτές είναι που μας ορίζουν.

Καλό σου βράδυ :-)

Υάδα είπε...

@ m.blanco,

το σημαντικότερο είναι να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή που η ζωή μας χαρίζει. Να πορευόμαστε με τις στιγμές, να δημιουργούμε στιγμές (κάτι σαν μικροί Θεοί) και να μη χάνουμε ούτε ένα κομμάτι τους να μας προσπεράσει.

Καλό βράδυ να έχεις :-)

Valisia είπε...

Όταν σιγεί το gcast είναι σαν να βλέπεις το psycho χωρίς τα έγχορδα στην σκηνή της δολοφονίας.

Σας αρέσει να λύνετε παζλ;Κι εμένα...φοβερή συγκέντρωση δυνάμεων και ενέργειας.Δεν σας φοβάμαι.Σύντομα θα το τελειώσετε.

Υάδα είπε...

@ruth_less μου,

αυτά τα συντρίμια προσπαθώ να ανατρέψω. Θα τα καταφέρω, με όποιο κόστος. Κι αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα.

Έτσι δεν είναι η ζωή; Γεμάτη ανατροπές; Τίποτα δεν είναι σίγουρο...

Σε φιλώ καλή μου

Καλό σαββατοκύριακο να έχεις :-))

Υάδα είπε...

@ Cosmos,

έχεις δίκιο. Απλά πολλές φορές μπορεί να βαλτώνουμε όχι από απραξία, αλλά από τα πρέπει και να μη. Από υποχωρήσεις που κάνουμε συνειδητά ή ασυνείδητα.

Προχωράμε μπροστά για το καλύτερο.

Καλό σου απόγευμα :-)

Υάδα είπε...

@ σιωπηλέ,

η μουσική είναι κομμάτι της ζωής μου. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ μια ζωή χωρίς ήχους να πλαισιώνουν τις στιγμές μας..

Να είσαι καλά. Καλό σαββατοκύριακο :-)

Υάδα είπε...

@ Valisia,

για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δε θέλω να λύσω το παζλ. Κομμάτια θέλω να μαζέψω, να τα έχω όλα μαζί και με το πέρασμα του χρόνου να μπορώ να νιώσω γεμάτη..

Δύσκολο έργο, αλλά όταν υπάρχει θέληση από τον πρωταγωνιστή, θαύματα μπορούν να γίνουν :-))

Καλό βροχερό απόγευμα να έχεις :-)