Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ερωτήσεις...


Αν η ευτυχία είχε χρώμα, με ποιό θα τη ζωγράφιζες και πώς θα καταλάβαινες πως βρίσκεται στη ζωή σου;






Το νιώθεις; Έρχεται απρόσμενα; Πόσο διαρκεί; Έχει ημερομηνία λήξης; Με τί συντηρείται;

Αν κάποτε είχες ζήσει ευτυχισμένα, αλλά αυτές οι στιγμές έφυγαν μακριά, μπορούν να ξαναέρθουν στη ζωή σου; Με ποιό τίμημα;

Και τελικά, τί θυσίες θα μπορούσες να κάνεις ώστε να είσαι ευτυχισμένος αλλά ταυτόχρονα να χαρίζεις ευτυχία στους ανθρώπους που αγαπάς;


17 σχόλια:

m.blanco είπε...

Η δικιά μου θα ήταν σίγουρα πολύχρωμη θα είχε μαύρο, άσπρο και ίσως κίτρινο και κόκκινο.

καλησπέρα

m.blanco είπε...

αν είναι ευτυχισμένοι αυτοί που αγαπάς τότε είσαι και συ.

Υάδα είπε...

@ m. blanco

εύχομαι ακόμα και στο άσπρο της να κατέγραφες τις ομορφότερες στιγμές σου με τα πιο φωτεινά χρώματα. Αλήθεια, την ευτυχία πώς θα τους την προσέφερες; Και πώς θα ήσουν σίγουρος πως ταυτόχρονα με εκείνους θα ήσουν κι εσύ ευτυχισμένος;

Γλυκιά καλημέρα να έχεις :-)

b|a|s|n\i/a είπε...

δεν χρειάζονται θυσίες.
απλά αλήθεια στα συναισθήματά μας.
καλημέρα σου!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Τα χρώματα της ζωής μου είναι το γαλάζιο και όλες οι αποχρώσεις του μέχρι και το βαθύ μπλε της θάλασσας!!!αυτά τα χρώματα διάλεξα να βάψω το σπίτι μου,τώρα πως ερμηνεύονται δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε μια ήρεμη και ευτυχισμένη όσο είναι δυνατόν ζωή!!!
Καλημέρα Υαδα μου....

Unknown είπε...

ολα γυρω εχουν τιμηθει απο μας τους τιμητες....
πιστευω πως το πινελο της ευτυχιας...χρωματιζει...και μετασχηματιζεται σε πινελο..."δυστυχιας"...παλι ζωγραφιζοντας....
σημασια εχει η ανεξιτηλοτητα των χρωματων!!!

χρωματιστη...καλημερα...!!

mariposa είπε...

δεν ξερω σιγουρα, αλλα την ευτυχια την αναγνωριζεις, αυτο το χαμογελο δεν σβηνει ευκολα,οταν ολα πανε στραβα εσυ λες δεν πειραζει και σκεφτεσαι αισιοδοξα και θετικα..αν καποτε εζησες ευτυχισμενα με καποιον και τωρα οχι πιστευω οτι αλλαξανε οι προτεραιοτητες σας και ισως δεν γνωριζεστε ουσιαστικα για να συνεχισετε να ειστε ευτυχισμενοι μαζι(αυτο συνεβη σε μενα)γιατι να πρεπει να υπαρχει τιμημα και θυσιες για να εισαι εσυ ευτυχισμενη???καμια θυσια για την ευτυχια σου αν θελουν να στην προσφερουν απλοχερα!!! και εσυ μην προσπαθεις για αυτο ασε τον ευατο σου ελευθερο,ηρεμο και παιρνε οτι σου δινουν και αξιοποιησε το.ΟΧΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΑΤΑ δεν αξιζει..

Υάδα είπε...

@ b|a|s|n\i/a

Καλημέρα Βασίλη μου

είναι αρκετό άραγε αυτό; Αν υπάρχει αλήθεια σε όσα νιώθουμε αλλά ταυτόχρονα έλλειψη στιγμών;

Ξέρω, θέτω αμέτρητα ερωτήματα.. αλλά υπάρχουν απορίες που δεν έχουν λυθεί...

Υάδα είπε...

@ ΦΟΥΛΗ

και πάντα έτσι να είσαι καλή μου, γεμάτη ευτυχία δίπλα στους ανθρώπους σου. Πάντα θαύμαζα και ένιωθα όπως και νιώθω χαρούμενη όταν βλέπω ευτυχισμένους ανθρώπους. Είναι ευλογία..

Φιλιά πολλά! Καλή σου μέρα :-)

Υάδα είπε...

@ σιωπηλέ

έχω την εντύπωση πως δε φταίνε μονάχα τα χρώματα, μα και ο ίδιος ο καμβάς.. Αν το υλικό του είναι προβληματικό, τότε αυτό έχει επίπτωση και στις ζωγραφιές της ζωής...

Καλή σου μέρα σιωπηλέ μου. Να χαμογελάς ε;

Υάδα είπε...

@ mariposa

διάβασα πολλές φορές το σχόλιό σου, ίσως γιατί με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη..

Ξέρεις τί δεν μπορώ να καταλάβω; Γιατί πρέπει η ευτυχία να μετριέται σε στιγμές, αντί να είναι μια μόνιμη κατάσταση της ζωής μας.. Βέβαια, αν συνέβαινε αυτό δε θα μπορούσαμε να την εκτιμήσουμε όπως αξίζει. Και έτσι υπάρχει αυτό το αόρατο διαχωριστικό ανάμεσα στην ευτυχία και στη δυστυχία..

Κρατάω αυτό που είπες: καμια θυσια για την ευτυχια σου αν θελουν να στην προσφερουν απλοχερα!!!

Νομίζω πως έτσι πρέπει να λειτουργούμε όλοι μας. Αν κάτι μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους, το κρατάμε στη ζωή μας, αν όχι... μάλλον δεν είναι για εμάς..

Καλή και ταξιδιάρικη μέρα να έχεις. Φιλιά πολλά

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Είναι λάθος να πιστεύουμε πως η ευτυχία προκύπτει από εξωτερικούς παράγοντες. Αυτή είναι μόνο μια ψευδαίσθηση ευτυχίας ή μάλλον μιά σύντομη αίσθηση ανακούφισης που την αποκομίζουμε αφού υλοποιηθούν οι επιθυμίες μας σε κάθε επίπεδο και κρατά λίγο.

Η πραγματική ευτυχία είναι απόφαση -όπως λέει ο επιτυχημένος τίτλος ενός βιβλίου - είναι συνειδητός τρόπος σκέψης και κατά συνέπεια αίσθηση μιάς καθημερινότητας που μας γεμίζει, μας κάνει να νιώθουμε πληρότητα, καλά με τον εαυτό μας, τη ζωή και τους άλλους.

Μιας ζωής που επικρατή άντληση χαράς από πολλά καθημερινά πράγματα και δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια θυσία για αυτό. Εσωτερική αναζήτηση χρειάζεται. Η ευτυχία που στηρίζεται σε άλλο πρόσωπο πάντα θα παραπαίει και θα είναι εξαρτώμενη.

Καλό απόγευμα

Υάδα είπε...

@ Κωνσταντίνε

Έχεις δίκιο... απόλυτο. Ίσως κάπου εκεί έχω χάσει την πορεία.. Όχι μόνο εγώ, μα όλοι μας. Ένα αεράκι έχει φυσήξει... ελπίζω να είναι για καλό..

Φιλιά πολλά καλέ μου. Καλό σου βράδυ :-)

Σκιά με παλμό είπε...

Δεν γνωρίζω το χρώμα της. Για μένα η ευτυχία ανήκει στα όνειρα όλων μας... Όταν πιστεύουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι κάνουμε απλά μια απομίμησή της.

Αισθάνομαι πως δε μπορώ να χαρίσω ευτυχία.... απλά αυτό αισθάνομαι...

Unknown είπε...

καποιος μου ζητησε να του χρωματισω με λεξεις την ευτυχια... εμενα μου ηρθε στο μυαλο το μαυρο...
καποιος αλλος μου ζητησε να χρωματισω την λεξη αγαπη...παλι το μαυρο ηρθε στο μυαλο μου...
και καποιος με ρωτησε να χρωματισω τι ειναι *ευτυχισμενη αγαπη*
μου ηρθε στο μυαλο το ουρανιο τοξο...
αυτος ο τοσο ομορφος συνδιασμος που τελικα ειναι τοσο τελειος και κραταει για τοσο λιγο η μαγικη του στιγμη...αυτος ο συνδιασμος που οταν το βλεπουμε δεν μπορουμε να παρουμε το βλεμα μας απο πανω του γιατι ξερουμε οτι τελειωνει πολυ γρηγορα...και απλα προσπαθουμε να το απολαυσουμε οσο πιο πολυ μπορουμε!

yadasea είπε...

@ Σκια με παλμo

Νoμιζω oμως πως μπoρoυμε να την κατακτησoυμε, oσo δυσκoλo κι αν μας φαινεται καπoιες φoρες. Κι αν καπoιες απo αυτες νιωθoυμε πως ισως δεν μπoρoυμε να την πρoσφερoυμε για oπoιoνδηπoτε λoγo στoυς ανθρωπoυς πoυ αγαπαμε, μηπως τελικα δεν εxoυμε ακoμα βρει τoν καταλληλo ανθρωπo, o oπoιoς θα μπoρεσει να μας ξελειδωσει;
Πιστευω πως ισως εκει κρυβεται και αυτo πoυ νιωθεις.. Η μηπως κανω λαθoς;

υγ: Συγνωμη για την ελλειψη τoνων στις λεξεις, αλλα o Αγιoς Βασιλης ακoμη δεν ηρθε και τo lap top μαλλoν θ'αργησει ακoμη...

yadasea είπε...

@ kostas

Λενε πως η ευτυxια κραταει καπoιες στιγμες. Πιστευω πως η ευτυxια κραταει τoσo oσo εμεις τη συντηρoυμε, πρoσφερoντας σε εμας και τoυς ανθρωπoυς μας αυτα πoυ νιωθoυμε. Oσo για τo xρωμα της ειναι ακριβως αυτo πoυ της δινoυμε και η διαρκεια της εξαρταται απo εμας πλην ελαxιστων εξαιρεσεων..

Γλυκo ξημερωμα να εxεις, oπoυ τo λαxταρας..