Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Η θέα της ζωής


"Η ζωή είναι μια ανηφόρα,
αλλά η θέα της είναι πανέμορφη"




Απόψε δεν έχω κάτι να γράψω δικό μου, μονάχα να παραθέσω αυτήν την υπέροχη παραδοχή. Από τη στιγμή που χθες το βράδυ την άκουσα, κάποια πράγματα μέσα μου έχουν αλλάξει. Ναι, μου λείπουν κάποια βασικά της στοιχεία, αλλά έχω μάθει να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Νομίζω πως έχω καταφέρει να διανύσω ένα σημαντικό μέρος αυτής της ανηφόρας και σαν ανταμοιβή είχα και έχω την ευκαιρία, μπροστά στα μάτια μου και τη ψυχή μου να ξετυλίγεται μια υπέροχη θέα, αυτή της ζωής. Τελικά, πόσο μας αλλάζει μια παιδική αγκαλιά...


Καλή εβδομάδα να έχουμε

20 σχόλια:

Unknown είπε...

Κατέβα την κατηφόρα σαν παιδί:)

καλή σου εβδομάδα


Ath

b|a|s|n\i/a είπε...

η ζωή είναι ανηφόρες κατηφόρες ευθείες βουνά θάλασσες πεδιάδες ουρανοί. η ζωή είναι όλα αυτά που (και) εμείς τους δίνουμε ζωή.
καλημέρα σου! καλή εβδομάδα!

Φως στα όνειρα είπε...

καλημέρα Υάδα..
Αυτά τα σοφά λόγια είναι η πραγματικότητα..Κάθε βήμα που κάνεις στη ζωή σου,κάθε ανθρωπος που συμπεριλαμβάνεται σε αυτή,κάθε λάθος και κάθε πράξη με όποιο κόστος και αν σε βαραίνουν είναι ένα βημα σε μια ανηφόρα..Το θέμα είναι να μπορείς να συνεχίσεις να ανεβαίνεις και να μη σταματήσεις ποτέ για να απολαύσεις τη θέα..
Όταν διάβασα την ανάρτησή σου στο μυαλό μου ήρθε η "Ιθάκη" του Σεφέρη..

Πραγματικά είναι μακρύς ο δρομος μα αν συνεχίσεις να τον διασχίζεις -ακόμα και αν κάποιες στιγμές παραπατάς ή τον χάνεις από τα μάτια σου-το σίγουρο είναι ότι φτάνοντας στο τέλος ,θα πεις "Ζωή τα κατάφερα.."

ΦΟΥΛΗ είπε...

Είναι ωραία η αίσθηση, όταν φτάνεις στο τέλος της ανηφόρας,βλέποντας την
πανέμορφη θέα.....
Κάποιο άσμα λέει {στα υπόγεια είναι η θέα},όχι για μας, θέλουμε θέα
πλημμυρισμένη με ηλιαχτίδες...
Να περνάς καλά, μέχρι την επόμενη ανηφόρα, και ξέρεις εσύ......
Φιλιά..

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Δεν μας αλλάζει απλώς, επέτρεψα μου Υάδα μου, μια παιδική αγκαλιά.Μας ματαγγίζει ζωή και ενέργεις και καθαρή ματιά.Καλημέρα, όλη μέρα!!!Φιλιά πολλά.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Ναι, η ζωή κυλά από μόνη της και η ευτυχία είναι αυτονόητη καθημερινότητα στα παιδιά. Αυτή η περίοδος πιστεύω θέλει να μας κάνει να γεμίσουμε όμορφα όνειρα και αναμνήσεις ώστε να αποκτήσουμε οπλοστάσιο ικανό να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη δύσκολη περίοδο της ωρίμανσης. Μετά όλα μοιάζουν ανηφορικά και κάθε νίκη στην κακή μας διάθεση αυξάνει τη δύναμή μας. Μέχρι που αρκετά δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό μας πιάνουμε ευθεία. Εκεί θα μπουν και οι λεπτομέρειες στη θέση τους κι άμα περάσει κι αυτό το στάδιο ξαναγυρίζουμε στην παιδική μας διάθεση μα συνειδητοποιημένα πλέον.
Ούφ, κάπως έτσι:)

Καλή βδομάδα με χαμόγελα:)

ΦΟΥΛΗ είπε...

U2 και-With or without you.
συχώραμε, μα το πρωί είχα τα ηχεία κλειστά!! θα πάμε του χρόνου, να τους δούμε;;

Υάδα είπε...

@ Ath

Κάπως έτσι. Ίσως τρέχοντας, ίσως με κάποιο πατίνι, ίσως και κουτρουβαλώντας. Θα φανεί στην πορεία.

Καλή εβδομάδα να έχεις :-)

Υάδα είπε...

@ b|a|s|n\i/a

Αρκεί να δίνουμε πνοή σε όσα συναντούμε καθημερινά. Να μην αφήνουμε τίποτα να μας προσπερνάει γιατί τότε θα είναι σαν η ίδια η ζωή να μας προσπερνά..

Καλό σου βράδυ :-)

Υάδα είπε...

@ Ευρυδίκη

Είναι ωραία ακόμη και η ανηφόρα. Μας γεμίζει με εμπειρίες, μας ατσαλώνει με δύναμη και θέληση για συνέχεια. Η διαδρομή είναι η Ιθάκη μας και όσο περισσότερο διαρκέσει, τόσο καλύτερο για εμάς. Η συνέχεια πρέπει να είναι ένας συνεχής στόχος.

Καλό σου βράδυ με στιγμές γεμάτες φως :-)

Υάδα είπε...

@ ΦΟΥΛΗ

Έτσι καλή μου. Μακάρι ότι κάνουμε να είναι φωτισμένο. Ακόμα και τις νύχτες να μπορούμε να «βλέπουμε» τις στιγμές όπως λαχταράμε. Ας είναι και ανηφορικές. Η θέα τους είναι υπέροχη..

Καλό σου βράδυ :-) Φιλιά πολλά

Υάδα είπε...

@ CARPE DIEM

Έχεις απόλυτο δίκιο καλή μου. Ρουφάμε ζωή μέσα από τις παιδικές αγκαλιές. Βλέπουμε τον κόσμο και την καθημερινότητα τόσο διαφορετικά. Κι αν η ανηφόρα μας λαχανιάζει, η θέα μας ανταμείβει κοντά τους..

Καλό σου βράδυ. Σε φιλώ γλυκά

Υάδα είπε...

@ Κωνσταντίνε

Νομίζω χρειάζομαι μια ζυγοστάθμιση. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ευθείες βλέπω, το γιατί πηγαίνω προς τις στροφές, δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε εγώ η ίδια στον εαυτό μου..
Ουφφ… είναι σοβαρά τα πράγματα γιατρέ μου;; Θα ζήσω;;;

Υάδα είπε...

@ ΦΟΥΛΗ

Αλήθεια;;; Έρχονται Ελλάδα;;; Πού και πότε; Βέβαια προηγούνται οι Scorpions (κάθε χρόνο πηγαίνω, μια συναυλία τους έχω μόνο χάσει)…
Αλλά πολύ θέλω να απολαύσω και τους U2..

Ανώνυμος είπε...

καλό βράδυ Υάδα μου και έτσι είναι όπως τα είπες..Ακριβώς έτσι..Συμφωνώ απόλυτα και νομίζω το κατάλαβες

Υ-Γ :κάτσε να διορθώσω και ένα λάθος..Η Ιθάκη είναι του Καβάφη..Πως μου κόλλησε ο Σεφέρης ,δεν ξέρω..συγγνώμη

Ευρυδίκη

Υάδα είπε...

@ Ευρυδίκη

Αυτό που έγραψες για το Σεφέρη το άφησα όπως το έγραψες. Ο Καβάφης μπορεί να έγραψε το μοναδικό αυτό ποίημα, όμως η άποψη του Σεφέρη για την Ιθάκη ήταν η ακόλουθη:
"Η Ιθάκη σηµαίνει ό,τι σηµαίνει για τον καθένα"
Και νομίζω πως είχε απόλυτο δίκιο...

Βράδυ γεμάτο όνειρα να έχεις Ευρυδίκη μου :-)

ruth_less είπε...

Υάδα μου
αν κάποιος μας έλεγε ότι σε λίγες ώρες τελειώνει αυτή η ζωή, πόσα όμορφα ξαφνικά θα βλέπαμε και θα εκτιμούσαμε που ζήσαμε! Πόσο διαφορετικά θα τα μετρούσαμε όλα και θα θέλαμε απεγνωσμένα να συνεχίσουμε να ζούμε... Έτσι δεν πρέπει να βλέπουμε και τώρα τη ζωή μας; Πολύτιμη και όμορφη με ότι μας προσφέρει. Τα άσχημα μπορούν να φτιαχτούν... και τα όμορφα να γίνουν ομορφότερα.

Και η παιδική αγκαλιά το μεγαλύτερο Δώρο που υπάρχει... αφέσου σ΄αυτήν. Η ζωή είναι μια όμορφη βόλτα τελικά :) Καλό βράδυ νάχεις καλή μου.

Υάδα είπε...

@ ruth_less

Και είναι τόσα πολλά τα όμορφα της ζωής. Ίσως πρέπει να αλλάξουμε την πορεία και τον τρόπο που βλέπουμε τα απλά και καθημερινά. Μόνο τότε θα εκτιμήσουμε κάποιους ανθρώπους και καταστάσεις περισσότερο, όπως τους αξίζουν.

Καλό απόγευμα καλή μου :-)

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

όταν είμαστε πιτσιρίκια και πετούσαμε αετούς αυτοί έγερναν πότε δεξιά πότε αριστερά και πότε έκαναν τούμπες. Τότε τους βάζαμε κάποιο βάρος στη μια μεριά που το λέγαμε "αυτί" η αφαιρούσαμε κάτι απ' την άλλη πλευρά για να έρθουν στα ίσα τους. Κάτι τέτοιοι νομίζω θέλουν και οι αετοί της ζωής μας γιατρέ μου, ένα ζύγιασμα και να κρατά κάποιος γερά το νήμα μη του φύγει απ' τα χέρια και τον ψάχνει στα χωράφια:)

Υάδα είπε...

@ Κωνσταντίνε

θα ψάξω να βρω ένα "αυτί" ή αλλιώς αντίβαρο μήπως και ισορροπήσω. Θα σου πω εν καιρώ τα αποτελέσματα :-))

Φιλιά πολλά