Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η πολυκατοικία


Όχι, δεν πρόκειται για το καλογραμμένο και καλογυρισμένο σήριαλ που προβάλλεται στις τηλεοράσεις μας. Δεν πρόκειται για τους εξαίρετους ηθοποιούς που απαρτίζουν το σκηνικό της πολυκατοικίας, αλλά ούτε και για αυτούς που στη διαφήμιση του σήριαλ κάθονται σε μια καρέκλα κάνοντας ψυχοθεραπεία αναλύοντας τις ημέρες και τους μήνες που έχουν να παρακολουθήσουν το σήριαλ. Πρόκειται για την ψυχοθεραπεία που θα χρειαστώ εγώ με τους γείτονές μου στην πολυκατοικία που ζω δέκα συναπτά και καθόλου ευκαταφρόνητα έτη.

Από πού να ξεκινήσω και πού να καταλήξω με όσα συμβαίνουν; Τί άκουσα μόλις πριν από λίγα λεπτά;
Ότι το μπετόν της αυλής μουχλιάζει από το νερό που στάζει από το σωληνάκι του κλιματιστικού. Έλεος δηλαδή!!!!! Πώς μπορεί να μουχλιάσει; Άλλο η πρασινάδα που έχει βγάλει και άλλο η μούχλα... Μη τα κάνουμε όλα ίσα και όμοια. Επειδή κάποιοι δεν έχουν τί να κάνουν όλη τη μέρα μέσα σε ένα σπίτι, ψάχνουν να βρουν αφορμές και να πλάσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Αλλά δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ και έβαλα τα πράγματα στη θέση τους.

Γύρισα από τη δουλειά, χαρούμενη και με κέφι και άρχισε η κυρία της διπλανής πόρτας, της οποίας παρεμπιπτόντως το μπαλκόνι συγκοινωνεί με το δικό μου που έχω το κλιματιστικό, να μου λέει και καλά πως οι από κάτω του ισογείου έκαναν παράπονα γιατί στάζει το νερό και έχει δημιουργήσει μούχλα στο μπετόν της αυλής. Πέντε χρόνια το νερό στάζει και κανείς δεν έχει πει το οτιδήποτε, φέτος όμως αλλάξαμε τροπάριο. Βέβαια, ευτυχώς είχα ενημερωθεί προ ενός μήνα από τη διαχειρίστρια, πως η γειτόνισσα, ούσα παράξενη, της είχε πει πως το νερό που τρέχει από το σωληνάκι είναι πηγή "μάζωξης κουνουπιών"!!!!! Έτσι λοιπόν, σήμερα, όταν μου είπε η "παράξενη" πως οι από κάτω έκαναν τα παράπονα, την έβαλα στη θέση της. Σεβάστηκα όσο μπορούσα την ηλικία της, αλλά δεν άντεξα. Της τα είπα ένα χεράκι. Όχι βέβαια ότι παραδέχτηκε πως είναι δική της η παραξενιά και όχι τα "υποθετικά" παράπονα άλλων, αλλά λέμε τώρα...


Αυτάααα τα νέα μου για σήμερα. Δεν έχω παράπονο, οι τόνοι και τα "αίματα" ανέβηκαν και ξεθύμανα σαν το μπουκαλάκι από το ασετόν όταν το αφήνεις ανοιχτό.

Σας φιλώ γλυκά...

19 σχόλια:

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Κάντε έρωτα όχι πόλεμο:) Μα γιατί το είπα τώρα αυτό? :)

Καλό βράδυ:)

Υάδα είπε...

@ Κωνσταντίνε

πάει λίγος καιρός πρέπει να ομολογήσω.
Λες αυτό να φταίει;;;
χαχαχαχα

Καλό σου βράδυ :-))

Unknown είπε...

δε σχολιαζω....
ενα ερωτημα εχω...
πως ξεθυμαινει το ασετον;;;
εχω μεγαλη περιεργεια να μαθω...
μη με αφηνεις στο σκοταδι!!!!

καλησπερα!!!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Υάδα μου.Μια φίλη από την δουλειά, πολύ ευγενής συνήθως και χαμηλών τόνων, σε μια αντιπαράθεση ανάλογη με τον γείτονα της, κλείστηκε στο σπίτι για να μην ακούγεται και φώναζε με όλη της την δύναμη:Απαράδεκτε!!Απαράδεκτε!!!Ετσι ξέσπασε και ηρέμησε..Ψυχραιμία...Που θα πάει...Θα τα βρει σκούρα και που ξέρεις..Ισως και να μετακομίσει.Σε φιλώ γλυκά, καλό σου βράδυ.Να είσαι καλά, πολύ καλά!!

προφήτηs είπε...

κ πόσα ακόμα μπορεί να συμβούν;;; δική μου ερώτηση...

ελπίζω να έχεις ένα μοναδικό βράδυ..

ruth_less είπε...

Εξατμίστηκες δηλαδή; (αυτό παθαίνει το ασετόν όταν μείνει ανοικτό!)

Πέτυχε διάνα ο Κωνσταντίνος ή μου φαίνεται;; χα χα

Φαντάσου να ζούσε κοντά σε κοίτη ποταμού η γειτόνισσα τι θα έλεγε για κουνούπια κλπ... έχει το ακαταλόγιστο της ηλικίας, άσε :))

Καλό βραδάκι νάχεις Υάδα μου.

b|a|s|n\i/a είπε...

αχ αυτοί οι γειτόνοι. όταν έμενα σε πολυκατοικία, διάβαζε η κόρη της από κάτω και λίγο ως πολύ μου απαγόρευε να περπατώ στο υπνοδωμάτιο μου (ξύλινο πάτωμα) 6-7 κάθε απόγευμα γιατί έκανε φροντιστήριο η κόρη από κάτω στο σαλόνι και ακουγόντουσαν τα βήματα!
καλό βράδυυυυ! :)

Υάδα είπε...

@ σιωπηλέ

Ήρθε η Υάδα –ηλιαχτίδα να σε φωτίσει. Λοιπόν, το ασετόν, όταν το αφήνεις ανοιχτό, δηλαδή το καπάκι του μπουκαλιού που το περιέχει, αυτό ξεθυμαίνει και χάνει τις ιδιότητές του, να ξεβάφει δηλαδή.
Ελπίζω να σε κατατόπισα πλήρως ε;

Καλό σου βράδυ :-)

Υάδα είπε...

@ CARPE DIEM

Δεδομένου ότι είμαι παρορμητική ως άνθρωπος, όταν με πνίγει το δίκιο δε μπορώ να καθίσω στα αυγά μου. Θα το διεκδικήσω μέχρι τελικής πτώσεως. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έκανα μια παρασπονδία. Κάπνισα ένα τσιγάρο (το έχω κόψει εδώ και λίγες μέρες). Αλλά εντάξει, μου πέρασε :-) Δυστυχώς είναι ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος… και η μετακόμιση μάλλον είναι όνειρο θερινής νυκτός.. Άσε, άσε…

Καλό βράδυ καλή μου. Φιλιά πολλά :-)

Υάδα είπε...

@ προφήτη

Ελπίζω να μην ισχυριστεί πως της έκανα βάλτο στην κοινόχρηστη αυλή, γιατί μετά με βλέπω να γίνομαι βάτραχος και να κάνω κουάξ κουάξ…

Καλό σου βράδυ :-)

Υάδα είπε...

@ ruth_less

Όχι, ξεθύμανα. Εκτονώθηκα. Ε μα το κρατούσα μέρες. Δεν άντεχα άλλο…
Ο Κωνσταντίνος μάλλον πέτυχε διάνα.. Ε μια το ένα, μια το άλλο, δε θέλει πολύ η κάθε γυναίκα για να ξεσπάσει κάπου… χαχαχα

Αν ζούσε σε κοίτη ποταμού, θα φρόντιζα να γνωριστεί καλά με τους αλιγάτορες… χαχαχα

Καλό βραδάκι ψυχή μου :-)

Υάδα είπε...

@ b|a|s|n\i/a

Θα αρχίζω να παίζω τζόκερ, ώστε αν ποτέ το κερδίσω να αγοράσω μονοκατοικία δίπλα στη θάλασσα. Θα της στέλνω και προσκλήσεις να έρχεται να απολαμβάνει τα κουνούπια το καλοκαίρι.. Νομίζω θα της αρέσει. Τι λες;
Όσο για το ξύλινο πάτωμα, άσε… μια πικρή ιστορία και αυτή. Είναι μια στο ισόγειο, η οποία κάθε φορά που φοράω τακούνια και περπατάω πάνω στο ξύλινο πάτωμα, χτυπάει το ταβάνι της με σκουπόξυλο γιατί την ενοχλώ… Δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και τρώγονται μόνες τους…
Ουφ…

Καλό σου βράδυ :-)

Φως στα όνειρα είπε...

Υάδα μου καλησπέρα..Ευτυχώς που προσπέρασες και ξεθύμανες..Μάλλον το ξέρεις ήδη ότι παράξενοι άνθρωποι υπάρχουν παντού..Μην της δίνεις σημασία..Πάντως περί περίεργων γειτόνων αν ανοίγαμε κουβέντα είμαι σίγουρη ότι πολλλλλλλοί από εμάς θα είχαμε σημεία και τέρατα να πούμε..
Φιλιά πολλά..

Φως στα όνειρα είπε...

Εσύ έγραψες τζόκερ και γω διαβασα ποκερ..Μάλλον γυαλιά χρειάζομαι επειγόντως..Τέλος πάντων θα ήταν καλή ιδέα η μονοκατοικία στη θάλασσα..Γαι όλες τις περίεργες στην πολυκλατοικία σου..
Και πάλι φιλιά πολλά

ΦΟΥΛΗ είπε...

Ο γιατρός είπε,να σου λέμε ναι(θα της έλεγα) υπομονή...
http://foulicats.blogspot.com/
Άνοιξα το σπιτικό μου επιτέλους, και σε προσκαλώ....κερνάω λουκουμάκι..

Υάδα είπε...

@ Ευρυδίκη

ευτυχώς πέρασαν όλα και ηρέμησα. Αυτές τις μέρες έχω χαθεί λίγο, αλλά από αύριο Δευτέρα, επανέρχομαι στα φυσιολογικά μου.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχεις. Φιλιά πολλά :-))

Υγ: Τζόκερ, τζόκερ, όχι πόκερ... χαχαχα

Υάδα είπε...

@ ΦΟΥΛΗ

έρχομαι να πω τα καλορίζικα

Φιλιά πολλά . Καλημέρα :-))

m.blanco είπε...

Καλή η γειτόνισά, έχω και γω μια παρόμοια στο διπλανό διαμέρισμα, μου είπε ότι ενθαρρύνω τα πουλιά να κουτσουλάνε στο μπαλκόνι της.
Υπομονή:-))
καλή εβδομάδα

Υάδα είπε...

@ m.blanco

να τη φέρεις να γνωριστεί με τη δικιά μου γειτόνισσα. Νομίζω πως θα κάνουν εξαιρετική παρέα τις κρύες νύχτες του χειμώνα...

Καλό βράδυ να έχεις και καλή εβδομάδα :-))