Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Επιστροφή


Πέρασαν οι μέρες. Πόσο γρήγορα αλήθεια έφυγαν μακριά...


Το σπίτι, γνώριμο λημέρι που μέχρι πριν από 10 περίπου μέρες η νύχτα φιλοξενούσε τις ομορφότερες στιγμές του 24ωρου. Από χθες το βράδυ η νύχτα είναι διαφορετική. Άκρως ήρεμη, σχεδόν δίχως πνοή, δίχως τα γέλια, τα δάκρυα και τους ήχους που γέμιζαν τις στιγμές της πριν από λίγες μέρες. Μια απότομη μοναξιά ένιωσα μπαίνοντας μέσα, μια μαχαιριά να σκίζει το στήθος μου. Απέφυγα να περάσω από το σαλόνι... μηχανισμοί αυτοάμυνας βλέπεις. Μα σήμερα το απόγευμα δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Υπολείμματα στάχτης πάνω στο τραπέζι, δυο μπουκάλια ποτού να στέκονται περιμένοντας την επόμενη φορά να αδειάσουν, κεριά μισοτελειωμένα. Και δίπλα ακριβώς η καρέκλα. Την αγγίζω, απαλά, σχεδόν τρυφερά. Την ανασηκώνω και
βλέπω αυτό που μου λείπει περισσότερο από όλα.



Ένα δάκρυ κύλησε και μετά έγινε ρυάκι...

Ναι, απόψε μου λείπουν πολλά, μα περισσότερο από όλα μου λείπουν όσα σημαίνουν αυτές οι δύο λέξεις που έχεις γράψει κάτω από εκεί: "Δικός σου"


Πηγή φωτογραφίας : http://dibanegar.blogspot.com


12 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

άνοιξα τα μεγάφωνα. να σπάσω την σιωπή. έχω μείνει άφωνος. με το άσμα!! έμεινα άφωνος με το πόσο γρήγορα περάσανε οι μέρες. σου ψιθυρίζω. μην κρυφτείς. από την τρικυμία (σου). χαμογέλα. χαμογέλασέ της. ναι, μοιάζει όνειρο. μα τίποτα δεν λείπει σαν το αγαπάς. και το θυμάσαι. και θέλω να πιστεύω ακόμα στα όνειρα.
καλώς ήρθες και πάλι!

vague είπε...

Καλώς την!
Έστω και με ένα ρυάκι δάκρυα.

Λένε ότι αν κάποιος μας κάνει να κλαίμε, μάλλον δεν αξίζει ακριβώς το ότι κλαίμε γι' αυτόν.

ruth_less είπε...

Εσύ μόνο ξέρεις τι κουβαλάς στη ψυχή σου Υάδα μου. Όμως κλάψε και άσε τα δάκρυα να τρέξουν... η αλμύρα καίει πάνω στις πληγές όμως θα αδειάσεις και θα έρθει η στιγμή που θα γαληνέψεις.

Και μια κατά-Ρουθ συμβουλή: μετά από όλο το κλάμα, πιάσε καλή μου και σήκωσε όλα τα "τεκμήρια" από το χώρο σου, άδειασε τασάκια, πλύνε και φύλαξε ποτήρια, άλλαξε τη θέση του καναπέ και της καρέκλας... μην αφήνεις τουλάχιστον τις "οπτικές" εικόνες να ξύνουν πληγές... είναι αρκετές αυτές που κουβαλάς μέσα σου.

Άντε και καλωσόρισες, σου είπα; Σε πεθυμήσαμε :)

Unknown είπε...

καλως ηρθες δροσοσταλια!!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Καλώς μας ήρθες κοριτσάκι!!!!

m.blanco είπε...

Καλώς όρισες, ωραίος Παπακωνσταντίνου!!

καλημέρα

Υάδα είπε...

@ b|a|s|n\i/a

Δε θα κρυφτώ από την τρικυμία μου, ποτέ δεν το έκανα. Απλώς κολυμπάω, γίνομαι ένα με τα κύματα, κάποτε βουλιάζω και αμέσως μετά επιστρέφω στην επιφάνεια. Από μωρά, μέσα στην κοιλιά της μάνας μας έχουμε μάθει να κολυμπάμε.
Και χαμογελάω και δακρύζω σε όσα αγαπάω με όλη μου τη ψυχή.

Καλό σαββατοκύριακο να έχεις Βασίλη μου :-)

Υάδα είπε...

@ Συνοδοιπόρε

Δε με κάνει κανείς να κλαίω… ίσως το ρυάκι από δάκρυα να οφείλεται σε συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτές που καλώς ή κακώς ορίζουν την ίδια μας τη ζωή. Βλέπεις, δεν μπορούμε πάντα εμείς να την ορίζουμε, όσο κι αν το θέλουμε.


Καλό σου σαββατοκύριακο :-)

Υάδα είπε...

@ ruth_less

Ψυχή μου, κλαίω και δεν ντρέπομαι γι αυτό, ούτε θέλω να το κρύψω, αλλιώς θα υποκρινόμουν. Μα γελάω την άλλη στιγμή. Και είναι τόσο σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι να μπορούν να σε κάνουν να γελάς και να δακρύζεις.
Θέση δεν μπορώ να αλλάξω σε τίποτα. Αγγίζω, νιώθω, θυμάμαι, νοσταλγώ και ελπίζω σε όσα θα έρθουν. Και επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, ξέρω και νιώθω πως τα καλύτερα θα έρθουν.

Κι εγώ σας πεθύμησα… σε λίγες μέρες θα ξαναφύγω όμως για κάποιες μέρες, μα θα επιστρέψω και πάλι.

Σε φιλώ γλυκά. Καλό σαββατοκύριακο να έχεις Ρουθ μου :-)

Υάδα είπε...

@ σιωπηλέ,

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλώς σας ξαναβρήκα!

Υάδα είπε...

@ ΦΟΥΛΗ

Δε γινόταν αλλιώς, ξαναγύρισα στα γνώριμα μέρη μου. Στο δικό μου καταφύγιο. Πρόσφατα μου είπαν πως μέσα από εδώ με καταλαβαίνουν καλύτερα. Κάτι είναι κι αυτό… ίσως γιατί γράφω όσα με λόγια δεν μπορώ να πω..

Φιλιά πολλά

Υάδα είπε...

@ m.blanco

O Παπακωνσταντίνου είναι μοναδικός. Με αυτόν μεγάλωσα και εδώ και κάποιους μήνες έχει γίνει ένα μου. Συγκεκριμένοι άνθρωποι, συγκεκριμένες συνθήκες… Η ζωή πάντα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Στην προκειμένη περίπτωση ευχάριστες..

Καλό σου σαββατοκύριακο :-)